Skip to main content Skip to footer

Om Skandiatape

Vi på Skandiatape är fast för tejp. Med lång erfarenhet inom branschen guidar vi dig gärna till rätt tejp, oavsett användningsområde. I vårt breda sortiment av enkelhäftande tejp, dubbelhäftande tejp och tillbehör finns lösningarna som förenklar ditt arbete eller projekt.

Tack vare långa och täta samarbeten med våra leverantörer, kan vi ta fram kundunika produkter med rätt egenskaper för dina ändamål. Allt för att göra din tejpupplevelse så bra som möjligt.

Vad är tejp?

En tejp består av en bärare och ett häftämne. Bäraren är den del som ger tejpen de flesta av dess egenskaper, till exempel draghållfasthet och formbarhet. Vidare påverkas egenskaper som tålighet mot värme, kyla, fukt, kemikalier och elektricitet. Bäraren kan vara gjord i plastfilm, skummat material, bomull, papper, non woven eller aluminium.
 
De vanligaste häftämnena är framställda av naturgummi, syntetisk gummi, hot melt eller olika former av akrylat och silikon. Det finns även så kallad transfertejp, där häftämnet är belagt direkt på skyddspapperet för att få en så tunn tejp som möjligt. Beroende på användningsområde kombineras olika bärare och häftämnen för optimal vidhäftning.

Det finns mycket att berätta om tejp och vi på Skandiatape pratar mer än gärna om just tejp i alla dess former. Kontakta oss idag så pratar vi vidare!

En del av REPA-registret

Skandiatape har under många år strävat efter att kunna erbjuda miljövänliga alternativ och kan idag erbjuda ett stort sortiment av nedbrytningsbara polypropen- och polyetentejper. Som importör har Skandiatape ett producentansvar för förpackningar och förpacknings-material. Skandiatape är anslutet till serviceorganisationen REPA och arbetar med insamling och återvinning av förpackningar av plast, papper och kartong.