Skandiatape AB har ett väl etablerat leverantörsnätverk med tillverkare i Europa, Asien och Nordamerika. Idag har vi både en skandinavisk och en internationell kundbas och arbetar med flera kundanpassade produkter.

Skandiatape har under många år strävat efter att kunna erbjuda miljövänliga alternativ och kan idag erbjuda ett stort sortiment av nedbrytningsbara polypropen- och polyetentejper. Som importör har Skandiatape ett producentansvar för förpackningar och förpacknings-material. Skandiatape är anslutet till serviceorganisationen REPA och arbetar med insamling och återvinning av förpackningar av plast, papper och kartong.

vårt utbud

Vi på Skandiatape hjälper gärna till att välja rätt tejp för varje användningsområde. Några viktiga saker att tänka på vid val av tejp är om den ska användas utomhus eller inomhus, klara höga och/eller låga temperaturer, vara åldersbeständig samt om underlaget är slätt eller ojämnt.

Ta en titt i vår produktkatalog eller kontakta oss för att få
personlig service från någon av våra tejpspecialister.

vad är tejp?

En tejp består av en bärare och ett häftämne. Bäraren är den del som ger tejpen de flesta av dess egenskaper, till exempel draghållfasthet, rivstyrka och formbarhet. Vidare påverkas egenskaper som tålighet mot värme, kyla, fukt, kemikalier och elektricitet. Bäraren kan vara gjord i plastfilm (t.ex. PVC, polyeten eller polyester), skummat material, bomull, papper, non woven eller aluminium.

 

De vanligaste förekommande häftämnena är framställda av naturgummi, syntetisk gummi, hot melt eller olika former av akrylat och silikon. Det finns även så kallad transfertejp där häftämnet är belagt direkt på skyddspapperet för att få en så tunn tejp som möjligt. Beroende på användningsområde kombineras olika bärare och häftämnen för optimal vidhäftning.

Vi på Skandiatape hjälper till att välja rätt tejp för varje användningsområde. 

Kontakta oss

Vill du komma i kontakt oss? Vi hjälper dig gärna! Gå till vår kontaktsida så hittar du våra kontakuppgifter.

Kontakta oss